Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 впечатления за двигателите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 166 впечатления за двигателите

Здравейте колеги,

От известно време се замислям за покупка на Алфа 166.
    Това, което най-затруднява избора ми е двигателя. Известно ми е, че дизеловия двигател 2.4 като цяло е добър, но трудно мога да намеря такава кола с малък пробег. Освен това като разходи за гориво ще ми е малко скъпа, предвид че смятам на бензинов вариант да сложа газова уредба.
    Опита, който няколко мои познати имат с 2 литровия туин спарк ме е отказал от този вариант. Остават по-редките 2,5 бензин, 2,0 литра турбо бензин и 3,0 V6. Предполагам последния е най-скъп на поддръжка и като разход на гориво.
    Моля тези от вас, които знаят, да споделят впечатления от 2 литровия турбо мотор и 2,5 бензин. Интересува ме какви проблеми са имали, скъпа ли е поддръжката им и впечатления от експлоатацията им като цяло.
    Благодаря ви предварително.
    Поздрави

Незнам защо си мислиш ,че изброените от теб варианти (турбото и в6) няма и те да са на безброи километри..
    Според мен за това купе най-добре си е 2.4 дизела (мое си мнение)
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Аз пък казвам, че 2.0 ТС е супер двигател и ако му сменяш когато е необходимо маслото , ремъците и другите консумативи е ,,чук''. Освен това направо е създаден за газ...
      Всичко това , ако не те притеснява разхода, но на газ...
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

TS ядат лагери на колянов вал при несмяна на масло Може да си вземеш прецакан TS, може да си вземеш JTD със заминала турбина - все си вътре. Относно разхода TS на газ и JTD са кантар с незначително предимство за TS, а тия двг, които си изброил горят повече и поддръжката им е по-тежка.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз съм с турбо бенцина. Обслужването е съвсем поносимо като цени .. лошото е, че малко се явява екзотика и частите не се намират лесно. Пример : диодната плочка ми замина и не можах да намеря нова .. Търсих и в Бош и оттам ми казаха, че официално такава никога не се е внасяла и нема и да се внася. Но си взех цял алтернатор втора ръка (мерси Данчо) .. смених четките с нови и всичко е ОК. Преди да я взема тествах и 3.0 - даже още се продава въпросната. Дори в стоков вариант ми се струва, че е по-мудна от турбото. А съм сигурен, че е и по-лакома. Всъщност като се замисля 2.0 Турбо с хубав ремап май ще е най-бърза и най-икономична от всички останали шестаци .. а и най-изгодна за поддръжка.
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Благодаря на всички за коментарите
            Май най-правилното което мога да направя в този случай е просто да наблегна на състоянието на колата, когато я търся без оглед на типа двигател в нея. Предполагам, че който и да е от двигателите ако е на малко километри и добре поддържан ще ми върши работа.
            Поздрави

Comment

Първоначално публикувано от Peter Panov Покажи съобщение
              Май най-правилното което мога да направя в този случай е просто да наблегна на състоянието на колата, когато я търся без оглед на типа двигател в нея. Предполагам, че който и да е от двигателите ако е на малко километри и добре поддържан ще ми върши работа.
              Поздрави
              Тази тема, вероятно ще ти помогне в преценката.

и по-конкретно графиката:

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Тази тема, вероятно ще ти помогне в преценката.

и по-конкретно графиката:

По същата логика можеш да си вземеш Golf 3

Поздрави
                А, а, а, а, а ей това е правилното мислене. Точно в правилните съждения си
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Дизела ще е по-пестелив откъм пълнене на резервоара, макар че там може да имаш по-скъпи ремонти. V6 2.5/3.0/3.2 нямат особена разлика в поддръжката - лошото, че почти нямат разлика и в харча, така че 3.0/3.2 са по-добър избор от 2.5 откъм мощност.

Турбото съм го карал само в 164 и честно казано... странно е, има лаг, трябва да е развъртян добре, въобще - различен е като поведение от атмосферния, аз лично не бих го избрал пред атмосферните, особено, ако имаш възможност за атмосферка със STR бутонче (заради което педалът ти става прекрасно чувствителен и моторът развърта значително по-лесно, без да натискаш педала като ненормален).
                  Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
                  HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение
                    Дизела ще е по-пестелив откъм пълнене на резервоара, макар че там може да имаш по-скъпи ремонти. V6 2.5/3.0/3.2 нямат особена разлика в поддръжката - лошото, че почти нямат разлика и в харча, така че 3.0/3.2 са по-добър избор от 2.5 откъм мощност.

Турбото съм го карал само в 164 и честно казано... странно е, има лаг, трябва да е развъртян добре, въобще - различен е като поведение от атмосферния, аз лично не бих го избрал пред атмосферните, особено, ако имаш възможност за атмосферка със STR бутонче (заради което педалът ти става прекрасно чувствителен и моторът развърта значително по-лесно, без да натискаш педала като ненормален).
                    Лага при турбото се оправя много лесно
                    STR бутон има и в турбото

Comment

Предполагам, че който и да е от двигателите ако е на малко километри ще ми върши работа.
                      Поздрави
                      Дизел на малко километри няма.
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                        Лага при турбото се оправя много лесно
                        STR бутон има и в турбото
                        Лага не можеш да го оправиш, всички, ама всички турбота имат лаг, измерим, поне 0,20-0,40 сек, при това говоря за много по-нови двигатели и с доста по-спортен характер. В случая говоря за 2.0, да ме прощава който смята, че е по-интересен от 3,0/3,2, но далеч не е пъргав, още повече - развърта добре на далеч по-високи обороти, отколкото съвременните турбобензинови двигатели. JTD дизелите са съвсем друга бира.

STR - визирах, че бензиновите без него (или, когато е изключен) някак се усещат скопени - натискаш и не се случва нищо, сякаш, понеже е едно разтегливо такова, и ако не си почнал от високи обороти, нямаш усещане за мощност. Зимата е удобно, спор няма. На дизела това усещане го няма, той си има достатъчно тяга и усещане за нея.
                        Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
                        HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Естествено, че нямах предвид да го няма никакъв. Но може да се постигне доста добър резултат с леки интервенции и лага поне няма да бъде осезаем. Имам конкретно предвид, че няма да го усещаш.

Конкретно STR при моята дори когато е изключен се задейства при рязко подаване на гас - самичък. Стои ми изключен .. като тръгвам да изпреварам примерно натискам рязко, светва и си получавам необходимото количество торк, което ми трябва. Вероятно при всички работи така, не знам ..

Comment

Здравейте колеги,

От известно време се замислям за покупка на Алфа 166.
                            Това, което най-затруднява избора ми е двигателя. Известно ми е, че дизеловия двигател 2.4 като цяло е добър, но трудно мога да намеря такава кола с малък пробег. Освен това като разходи за гориво ще ми е малко скъпа, предвид че смятам на бензинов вариант да сложа газова уредба.
                            Опита, който няколко мои познати имат с 2 литровия туин спарк ме е отказал от този вариант. Остават по-редките 2,5 бензин, 2,0 литра турбо бензин и 3,0 V6. Предполагам последния е най-скъп на поддръжка и като разход на гориво.
                            Моля тези от вас, които знаят, да споделят впечатления от 2 литровия турбо мотор и 2,5 бензин. Интересува ме какви проблеми са имали, скъпа ли е поддръжката им и впечатления от експлоатацията им като цяло.
                            Благодаря ви предварително.
                            Поздрави
                            Само 2.5 или 3.0........внимавай с 2.0.....турбото.Другите двигатели просто ги забрави нямат тяга то 2.5 е малко муден на ниските обороти пък да не говорим за дизела и 155к.с!Купето нее малко ....!
                            За поддръжката зависи колко изкарваш за мен лично е поносима. Кучето скача според тоягата....успех !

Comment

Нещо не разбрах...кои двигатели да забрави?
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X